dimecres, 17 d’octubre del 2012

Trias aposta pel cotxe


Carta publicada el 16/10/12 a La Vanguardia (tot i que li han canviat el títol):


L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat un encariment del preu del Bicing d’un 116%. Si es confirma, això suposaria que des de que Xavier Trias va arribar al govern, n’hauria gairebé triplicat la tarifa anual, passant dels 35€ als 97,5€ en menys d’un any i mig. L’excusa, com de costum, la crisi.

La política de mobilitat de l’Ajuntament mostra, però, una estratègia clara encaminada a potenciar el cotxe per davant del transport públic. El desmesurat increment del Bicing ve acompanyat per l’augment recent de les tarifes de la resta del transport públic, amb un increment de més del 12% de la T10. Alhora, el govern de Trias, ha fet gratuïta l’Àrea Verda, ha congelat el preu de l’Àrea Blava i ha reduït un 5% l’impost sobre vehicles.

En definitiva, aquest govern ha decidit apostar pel transport privat per damunt del transport públic. Ha decidit apostar pel transport de la minoria, tenint en compte que menys del 20% dels desplaçaments per la ciutat es realitzen en cotxe. I ha decidit, finalment, apostar pel transport més contaminant, no fent cas dels estudis que mostren que la qualitat de l’aire a Barcelona és una de les pitjors d’Europa i que això té efectes negatius sobre la salut de les persones.

1 comentari:

  1. No et perdis la darrera del Trias... Parkings gratuits per a mamàs neuròtiques de Sarrià i Padralbas que porten als nens en 4x4 al cole de l'opus. Per pixar i no treure gota http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20121022/54353770759/parking-gratis-barcelona-colegio.html

    ResponElimina